Nu med loft, tag og fliser :)

Længe siden og tiden flyver igen, men hold da op hvor der sker en masse med vores fine hus.

Siden sidst er vi blevet glædeligt overrasket med et tag, som dukkede op fra den ene dag til den anden, sådan føltes det i hvert fald. Vi kom ud mandag morgen, den første dag i vores ferie, og vupti så var der tag på. 🙂

Det var dette glædelig syn der mødte os, da vi kom forbi huset mandag morgen i vores ferie.
Det var dette glædelig syn der mødte os, da vi kom forbi huset mandag morgen i vores ferie.

Ugen forinden var Rasmus cyklet derud, og set at der var gang i loftet indenfor så det går stærkt i denne tid.

Hele huset havde pludselig fået et dejlig lyst loft.
Hele huset havde pludselig fået et dejlig lyst loft.

Mandagen var vi også så heldige, at møde nogle flere af dem som arbejder på vores hus. Der var to igang med at gøre klar til at få lagt fliserne. Så vi kunne lige få at vide, hvornår det var bedst, at kigge forbi i løbet af de næste dage. Meget dejligt når vi nu havde planlagt at vise huset frem for 2 af vores venner,  Lasse og Katrine.

Det kunne se ud til at murerne der ligger fliserne har tænkt sig at starte her :)  Fliserne skal ligge forskudt (forbandt), det er derfor de ligger som de gør.
Det kunne se ud til at murerne der ligger fliserne har tænkt sig at starte her 🙂
Fliserne skal ligge forskudt (forbandt), det er derfor de ligger som de gør.

Tirsdag eftermiddag kørte vi så alle 4 spændte ud til grunden. Her var murerne godt i gang med at få lagt fliserne, og udenfor arbejdede en af tømrerne med at sætte loft op i udhænget og i carporten.
Vi kunne dog ikke vise vore venner så meget rundt indenfor, da fliserne skulle tørre og derfor ikke måtte betrædes endnu.

I køkkenet er fliserne her endnu ikke fuget, så der måtte vi kun kigge.  Oprindelig havde vi valgt en mørk fuge, men vi skiftede til en lysere senere hen. Det valg er vi glade for, da det ellers næsten ville have set ud som her på.
I køkkenet er fliserne her endnu ikke fuget, så der måtte vi kun kigge.
Oprindelig havde vi valgt en mørk fuge, men vi skiftede til en lysere senere hen. Det valg er vi glade for, da det ellers næsten ville have set ud som her på.
I ferien fik vi koordineret det, så vi kunne få både Katrine og Lasse med ud og se huset. De havde begge kun set det lige i starten, så der var nok at se på. De første af fliserne var lige lagt dagen før, så dem måtte vi godt træde på, i strømper :)
I ferien fik vi koordineret det, så vi kunne få både Katrine og Lasse med ud og se huset. De havde begge kun set det lige i starten, så der var nok at se på.
De første af fliserne var lige lagt dagen før, så dem måtte vi godt træde på, i strømper 🙂

Flise arbejdet så godt ud, men vi blev lidt bekymret for loftet udenfor, da vi flere steder så, at træet var flækket der hvor der var skudt søm i.
Dagen efter fik vi skrevet til HusCompagniet og vedhæftede et par billeder. Vi blev rigtigt glade da Bo, som er byggelederen, hurtigt skrev tilbage at dette var ikke noget de accepterede hos dem.

Tømrerne der har været igang med det udendørsloft i udhænget rundt om huset, samt inde i carporten, havde ikke været så omhyggelige, som man kunne ønske.  HusCompagniet har oplyst os, at det acceptere de ikke.
Tømrerne der har været igang med det udendørsloft i udhænget rundt om huset, samt inde i carporten, havde ikke været så omhyggelige, som man kunne ønske.
HusCompagniet har oplyst os, at det acceptere de ikke.

Torsdag skulle vi så lige et lille smut ud igen for at se det færdige flise arbejde. Her var vi også så heldige at møde Bo og fik en god snak med ham. Vi fik set lidt på de steder hvor træet var flækket, og det var bestemt noget som ville blive skiftet.

Alle fliserne var også blevet lagt og vi måtte nu gerne gå på det 🙂

Så er fliserne færdiglagt alle de stedet i huset, hvor de skal være. Her nyder Helena køkkenalrummet, som næææsten er færdig :) Læg også mærke til at vindueskarmene nu er væk igen - byggesagkyndig havde opdaget at vinduerne ikke sad helt korrekt alle steder.
Så er fliserne færdiglagt alle de stedet i huset, hvor de skal være. Her nyder Helena køkkenalrummet, som næææsten er færdig 🙂
Læg også mærke til at vindueskarmene nu er væk igen – byggesagkyndig havde opdaget at vinduerne ikke sad helt korrekt alle steder.

Som slutnote i denne omgang vil vi også nævne, at vores byggesagkyndig opdagede at vinduerne ikke var sat helt korrekt i. Der var ellers kommet fine vinduskarme i for en tid siden som det ses herunder. Men som det kan ses på billedet herover, var de pludselig forsvundet igen.

Vinduerne havde først et gabende hul under sig, så var der isolering i nogle dage, og så kom der endelig nogle fine vindueskarme.
Vinduerne havde først et gabende hul under sig, så var der isolering i nogle dage, og så kom der endelig nogle fine vindueskarme.

Der er nu kommet karme i igen.

Vi glæder os nu til næste gang vi skal forbi igen. Specielt da vi lige nåede forbi i fredags på vej til Odense og sluttede af med dette syn. 🙂

Vi nåede lige at se mørtlen blive leveret fredag eftermiddag, så næste gang vi ser huset håber vi at de er godt igang med at murer det op.
Vi nåede lige at se mørtlen blive leveret fredag eftermiddag, så næste gang vi ser huset håber vi at de er godt igang med at murer det op.

 

Det ligner nærmest et hus

Tiden flyver, og det er næsten en måned siden vi sidst fik opdateret herinde.
Det er bestemt ikke fordi byggeriet har stået stille, tværtimod.
Der sker en masse derude, og vi har af flere omgange fået vist huset frem til vores familier.

Huset har efterhånden fået hele sit skelet bygget op, og senest er der også kommet døre og vinduer i.

For dem der skulle være interesseret i oplevelserne med HusCompagniet (HC) og deres håndværkere, så kan vi vil lige forsøge at liste lidt af dem op her.
For andre, så kommer der lidt billeder i bunden.

– Byggeriet er forsinket, så den tidsplan vi har fået passer ikke længere.
Vi har snakket med vores byggeleder, og vi føler os ganske sikre på at de stadig er klar til den ønskede indflytningsdato, der er nemlig nogle buffere i tidsplanen, som kan rette op på forsinkelserne. Vi har ikke lige fået en opdateret tidsplan, og fornemmelsen er lidt, at den nok alligevel også vil risikere at blive ændret igen. Meldingen er dog, at alt det indendørs kommer til at køre som planlagt, og det udendørs skal nok komme med igen.

– Vores målerskab er flyttet.
Da vi i sin tid lavede tegningen sammen med HC, så havde vi valgt en placering til vores målerskab, som vi synes var der hvor det generede mindst. Nu da elektrikeren har været igang har vi opdaget at det er blevet sat et andet sted (stadig på den side af huset, hvor det er til mindst gene). HC har simpelthen flyttet det, da der skal være en stolpe, hvor vi først havde sat det. Det er ok, men man skal godt nok være opmærksom, når de sådan bare ændre på tegningen, og ikke lige nævner at de har flyttet på noget.

– Affugtning i det fri.
I sidste uge blev der sat affugtere op i huset. Vi forstår godt at huset skal tørres indvendigt, men da der kommer masser af luft ind i huset, grundet at der ikke er lavet vindueskarme, så virker det ikke så smart at de satte dem igang. De sluger godt med strøm. Vi snakkede med vores byggeleder om dette i mandags, og han lovede at huset hurtigt vil blive lukket mere af, så det gav mere mening. Status er at affugterne er blevet slukket pt., hvilket vist er gjort af ham der har sat dampspær op…, og at tømrerne har været ved at dække en del af åbningerne med isolering.

– Karme med hakker og slag.
Da vi besøgte huset i weekenden, opdagede nogle af vores gæster at nogle af karmene omkring vinduerne havde fået nogle slag og hakker. Dette er nævnt for HC, som har lovet at kigge på det, og få udskiftet og udbedret hvor det er nødvendigt.

– elstik i forkert højde.
Da elektrikeren havde opsat alle stik, så tog vi lige en eltegning med, og tjekkede op på det. Der var et enkelt udendørs stik, som ikke var blevet sat op i den aftale højde. Det har vi nævnt for elektrikeren, og et par dage efter var det flyttet.

– Byggesagkyndig
Vi har jo en byggesagkyndig på, og han notere en del ting, når han er der. Vi er glade for at have ham med indeover, for det er ting vi ikke ville vide noget som helst om. Nogle af tingene er noget, som blot ikke er nået endnu, men andre ting virker mere til at være småfejl, som det er rigtigt rart at få ordnet.
Alt hvad han har nævnt, er der blevet rettet op på, eller kommet respons på.

Afslutningsvis skal nok siges, at vi stadig er godt tilfredse med HC og deres håndværkere, men vi har også på fornemmelsen at visse ting ikke ville blive opdaget, hvis vi ikke havde en byggesagkyndig på, eller vi selv bemærkede det. Noget af det vil måske blive opdaget til sidst, men for hulen det er dog smartere at det kan blive fikset nu, istedet for når vi skal flytte ind.

Vores mødre og deres mænd var på rundvisning. Helenas mor og Peter havde ikke besøgt grunden før, så det var dejligt at de endelig kunne få det hele at se.
Vores mødre og deres mænd var på rundvisning. Helenas mor og Peter havde ikke besøgt grunden før, så det var dejligt at de endelig kunne få det hele at se.
Så er der kommet spær på. Det gik meget stærkt (1-2 dage).
Så er der kommet spær på. Det gik meget stærkt (1-2 dage).
Vi tillod os at låne tømrens stillads. Det var ganske sjovt at se huset fra den vinkel (og vi tog alt for få billeder derfra).
Vi tillod os at låne tømrens stillads. Det var ganske sjovt at se huset fra den vinkel (og vi tog alt for få billeder derfra).
Heroppe fra kunne vi fornemme, hvor gangbroen skal være. Det skabte lidt nervøsitet i forhold til at komme ud til tomrørerne i stuen.
Heroppe fra kunne vi fornemme, hvor gangbroen skal være. Det skabte lidt nervøsitet i forhold til at komme ud til tomrørerne i stuen.
Huset har fået vinduer og døre i nu, og undertaget er næsten helt færdigt.
Huset har fået vinduer og døre i nu, og undertaget er næsten helt færdigt.
Et tjek på loftet, for at kigge på gangbroen. Tømren har lovet at vi kan komme hele vejen rundt, men det bliver trangt på det sidste stykke.
Et tjek på loftet, for at kigge på gangbroen. Tømren har lovet at vi kan komme hele vejen rundt, men det bliver trangt på det sidste stykke.
Loftet tager form, og det er slut med den åbne himmel, som ellers var så flot, men nok også lidt upraktisk.
Loftet tager form, og det er slut med den åbne himmel, som ellers var så flot, men nok også lidt upraktisk.
Rasmus' familie på rundvisning - med kage og kaffe pause.
Rasmus’ familie på rundvisning – med kage og kaffe pause. Det var også første besøg for de fleste af dem, så dejligt at de også har set det nu.
Det her var den værste af skaderne vi fandt på karmene. Den forventer HusCompagniet at de må skifte.
Det her var den værste af skaderne vi fandt på karmene. Den forventer HusCompagniet at de må skifte.
Elektrikeren har været igang, så nu er der pludselig stik, ledning og lampehuller rundt omkring.
Elektrikeren har været igang, så nu er der pludselig stik, ledning og lampehuller rundt omkring.

Huset tager form

Den sidste uge har det været rigtig spændende at komme ud forbi grunden. Måske vi faktisk skal til, at kalde det huset og ikke bare grunden, der er nemlig kommet vægge op, og huset har således fået rigtig meget form 🙂

I weekenden var vi derude, der var der kommet de første af ydrevæggene, og vi synes pludselig at det slet ikke kan gå hurtigt nok.
Samtidig måtte vi erkende, at der lige var lidt ting vi ikke forstod, herunder at nogle udskæringer til et par vinduer ikke virkede til at være store nok. Med en naiv tilgang til det, kontaktede vi vores byggeleder mandag formiddag, og det viste sig så, at vores tvivl om noget af det var helt begrundet, da bl.a. udskæringen til vinduerne ganske rigtig var for lille. Byggeleder er flink, og taknemmelig for at vi kontaktede ham, og informere gerne. Det er rigtig rart, da hans venlighed og “styr på tingene” har givet os en ekstra sikkerhed om, at det hele nok skal gå godt.

Nu er de begyndt at sætte væggene op. og vi kan så småt fornemme et hus.
Nu er de begyndt at sætte væggene op. og vi kan så småt fornemme et hus.
Det her søm stak op af gulvet i køkkenet. Byggeleder har sagt at det ikke bliver en del af huset, og han trak det muligvis selv op da han var derude forleden :)
Det her søm stak op af gulvet i køkkenet. Byggeleder har sagt at det ikke bliver en del af huset, og han trak det muligvis selv op da han var derude forleden 🙂

Mandag tog Rasmus derud og kiggede, og alle ydrevægge var nu oppe, og de var begyndt på de indre vægge.

Nu er alle ydervæggene oppe, og de er begyndt på indervæggene.
Nu er alle ydervæggene oppe, og de er begyndt på indervæggene.
Her kan man se vores fremtidig badeværelse i forbindelse med soveværelset. De sorte rør er til de 2 håndvaske, og de hvide rør er til håndklædevarmeren. Aaah :)
Her kan man se vores fremtidig badeværelse i forbindelse med soveværelset. De sorte rør er til de 2 håndvaske, og de hvide rør er til håndklædevarmeren. Aaah 🙂

Tirsdag tog vi igen turen derud, og denne gang var alle murerne oppe, og vinduerne var nu udskåret rigtigt. Vi havde taget mad med derud, så vi nu har spist vores første måltid derude 🙂

Det er kun små detaljer der mangler i væggene nu, og væggene i køkken-alrummet stikker ekstra op til det kommende skråloft.
Det er kun små detaljer der mangler i væggene nu, og væggene i køkken-alrummet stikker ekstra op til det kommende skråloft.
Det er vist kun et par overlæggere over vinduerne der mangler nu.
Det er vist kun et par overlæggere over vinduerne der mangler nu.
Første måltid på grunden. Vi ville have været inde i huset, men alt blev hvidt når man rørte ved noget, så det blev på noget af tømrens materialer.
Første måltid på grunden. Vi ville have været inde i huset, men alt blev hvidt når man rørte ved noget, så det blev på noget af tømrens materialer.

Siden da har vi ikke været der, og vi kommer først derud igen i weekenden. Vi ved kun at tømmeren er gået igang, og at der sikkert er sket lidt mere igen 🙂

Fundamentet tager form

I dag var vi igen ude forbi grunden, og der var igen sket en god del. Det er så dejligt, at der sker noget, og denne gang var det hele bare endnu mere virkelig, for nu kan vi så husets form, og derved få en meget bedre fornemmelse for tingene.

Der er lagt den nederste del af terrændækket, og der er trukket vand og kloak rundt, så vi kunne nu få en god fornemmelse for husets størrelse.
Samtidig kunne vi så også fornemme hvor meget grund vi får rundt om huset, og vi glæder os, men vi tænker også at vi nok skal få vores sag for, når vi kommer fra vores 4 urtepotter i en lejlighed 🙂

Der er trukket vand og kloak, så vi kan nu se hvor vaske, bad og toilet kommer til at være. Det gav os lidt mere fornemmelse af opdelingen i huset.
Der er trukket vand og kloak, så vi kan nu se hvor vaske, bad og toilet kommer til at være. Det gav os lidt mere fornemmelse af opdelingen i huset.
Her ses fundamentet fra bunden af vores grund. Carport og skur først, og så huset derefter.
Her ses fundamentet fra bunden af vores grund. Carport og skur først, og så huset derefter.
Rasmus nyder solen fra vores kommende terrasseområde. Syd og vestvendt, det skal nok blive godt.
Rasmus nyder solen fra vores kommende terrasseområde. Syd og vestvendt, det skal nok blive godt.
Armeringsgitter ligger klar til når terrændækket skal laves i næste uge. Det er vist godt nok nabogrunden ikke er solgt, så kan håndværkerne bedre rode lidt.
Armeringsgitter ligger klar til når terrændækket skal laves i næste uge. Det er vist godt nok nabogrunden ikke er solgt, så kan håndværkerne bedre rode lidt.

Der støbes

Siden vi i onsdag fik besked om at de var igang, har vi været forbi grunden 4 gange, bare lige for at kigge 🙂
Vi har samtidig også fået vores venlige kommende nabo til at tage billeder til os, som hun sender på mobilen. Det er rart, når vi ikke selv så nemt kan nå derud hver dag.

Der er ikke så meget at fortælle, men vi vil lige dele lidt billeder, med beskrivelse.

2. dagen – Der er blevet gravet dybere, og der bliver fyldt sand på.

På de 10-15 minutter Rasmus var der, kom der to lastbiler, den første med flere køreplader og nummer to her med et ordentlig læs sand.
På de 10-15 minutter Rasmus var der, kom der to lastbiler, den første med flere køreplader og nummer to her med et ordentlig læs sand.
Carsten med gravkoen stod langt nede, da Rasmus kom forbi på 2. dagen. Han er igang med at stampe sandet.
Carsten med gravkoen stod langt nede, da Rasmus kom forbi på 2. dagen. Han er igang med at stampe sandet.

 

4. dagen – nu er sandkassen fyldt, og der sat noget træ i, som vist blandt andet angiver højde

Her er det fyldt sand i udgravningen igen. Med untagelse af de to huller, hmmm?
Her er det fyldt sand i udgravningen igen. Med untagelse af de to huller, hmmm?
på 4. dagen var der ankommet nogle materialer til fundamentet. Nogle store lecablokke samt armeringsgitter og rør.
på 4. dagen var der ankommet nogle materialer til fundamentet. Nogle store lecablokke samt armeringsgitter og rør.

 

5. Dagen – I dag er der blevet støbt stribefundamenter. Vi har ikke selv været der, men det har vores byggesagkyndige, som har sendt os en lille rapport over hvad han har tjekket. Et udklip af rapporten kan ses her.

Sådan så den første rapport ud fra vores byggesagkyndig. Selvom der heldigvis ikke er mange problemer, er det dejligt at have en fagmand til at tjekke op på tingene.
Sådan så den første rapport ud fra vores byggesagkyndig. Selvom der heldigvis ikke er mange problemer, er det dejligt at have en fagmand til at tjekke op på tingene.

 

Der graves – WUHUUU

Efter at vi har ventet og ventet på at der skulle ske noget, så kunne nogle af vores kommende naboer idag meddele os, at der nu var sket noget på grunden.

Kort tid efter var vi at finde på grunden, og vi kunne med glæde se at der var nogen der havde været igang med et fint stykke grave arbejde 🙂

Det er super dejligt, at se at der endelig virkelig begynder at ske noget derude, og pludselig føles det hele igen meget virkeligt, og som det helt rigtige valg vi har gjort.

Først for ses carportplaceringen, og derefter huset. Det virkede lidt småt, når man går der, men sådan er det vist altid.
Her er bare lige et billede, for at vise hvordan det så ud i forrige uge.

 

Synet vi blev mødt af, da vi kom ud til grunden. Det er skønt at se at der er sket noget.
Synet vi blev mødt af, da vi kom ud til grunden. Det er skønt at se at der er sket noget.
Helena var rundt og fornemme hvor de forskellige rum kommer til at ligge. Her står hun og vurdere udsigten fra køkkenvinduet.
Helena var rundt og fornemme hvor de forskellige rum kommer til at ligge. Her står hun og vurdere udsigten fra køkkenvinduet.

Eftersom de skal støbe 80-90 cm nede, så er der stadig noget gravearbejde i vente, og der bliver vist rigtig meget jord der skal køres væk = dyrt, dyrt.
Vi er dog meget fortrøstningsfulde, og bare glade for at se at der sker noget nu 🙂

Villa Kvadro konkurs

Det her indlæg er ikke direkte omhandlede vores byggeproces, men for os, og evt. for andre der læser her engang omkring vores erfaringer, så er det stadig relevant.

I den daglige læsning på boligdebatten (en side der har givet os en del gode råd, og ting at tænke over), så stødte jeg lige på en der spurgte til sikkerheden i at bygge med Villa Kvadro (VK). Det viser sig så, at de er under konkurs behandling.

VK var det tredje firma vi i sin tid havde snakket med, da vi først begyndte at kigge på at bygge selv. Vi valgte dem dog tidligt fra, idet vi ikke kunne rumme at skulle have gang i processen med tre firmaer samtidig. Vi havde fået et par tilbud fra dem, og snakket med dem over telefonen. Tilbuddene de havde sendt os, var godt nok billigere, men også med masser af mangler og upræcise definitioner, og når vi bad om at få noget præciseret kunne vi godt det i telefonen, men det skete aldrig på papiret. De kom derfor lidt i baggrunden, og blev det nemme fravalg da et sådan blev nødvendigt.
Det er vi glade for i dag, for selvom der først var betaling ved indflytning, og der sikkert er hjælp at hente, så må der sikkert være en masse ekstra bøvl for dem der bygger med firmaet nu, og for dem der har bygget med det tidligere.
En af plus parametrene ved HusCompagniet var bestemt også deres mange byggerier, og gode regnskaber, som gav os en fornemmelse for sikkerhed i forhold til firmaets stabilitet.

Ja nu må de så godt komme igang med vores hus, de skulle begynde at grave ud i næste uge. Vi glæder os.

Så starter byggeriet (næsten)

Som nævnt forleden har vi nu fået en byggeleder på projektet.
I går morges (torsdag) skrev han til os med tidsplanen. Overraskelsen var ret stor, da vi deri kunne læse at de skulle gå igang allerede i mandags.
Vi havde aftalt i kontrakten at vi skulle have en tidsplan, således at vi kunne få vores byggesagkyndig derud på de rette tidspunkter, og samtidig har vi også nogle tomrør som vi skulle levere ved byggestart. Vi var derfor ikke helt tilfreds med at opdage, at de var gået i gang, og at vi ikke havde fået besked før nu – vi talte endda i telefon med byggelederen forleden dag, uden han nævnte det.

Vi skyndte os straks at få ringet til entreprenøren, som er den der skal nedlægge vores tomrør, og som står for støbningen af fundamentet, hvilket vores byggesagkyndig skal kontrollere. Han kunne berolige os med at, de først går i gang om 1½ uges tid, så der var ingen hast. Pyyyyh!

Nysgerrigheden blev dog alligevel lidt for stor, og Rasmus nåede derfor lige kort forbi grunden torsdag aften, for at tjekke om der var sket noget. Der stod nemlig at der også skulle gøres klar med byggestrøm og vand, samt at landinspektøren skulle derud i starten.
Sidstnævnte havde vist været forbi, for der var kommet pæle rundt på grunden, der hvor hjørnerne af huset og carporten skal være.

Først for ses carportplaceringen, og derefter huset. Det virkede lidt småt, når man går der, men sådan er det vist altid.
Først for ses carportplaceringen, og derefter huset. Det virkede lidt småt, når man går der, men sådan er det vist altid.

Af andet nyt kan vi fortælle, at vi her til aften har kunne læse på grundejerforeningens facebook gruppe, at de nu har fået lov at lave rågeregulering i det lille skovområde, som ligger i nærheden af hvor vi bygger. Det er vi glade for, for deres skrig lyder på ingen måde som den forventede idylliske fuglefløjt.

Lån, mere el og endelige tegninger

I dag har vi været til et længere møde i banken. Det endte med at vi fik fuld styr på vores realkredit lån.
Der kan tænkes rigtig mange tanker, gives mange råd, og laves mange fremtidsspådomme, når det kommer til lån. Man kan være heldig at ramme en rigtig god dag at optage et lån, og man kan være mindre heldig. For vores vedkomne vil det i hvert fald til dels betro på held, for det er ikke nemt at blive klog på hvornår og hvad der er bedst. Vores valg faldt på, at vi ikke ønsker at skulle gå med mange spekulation i de næste måneder omkring det her, og at vi mener vi er nogenlunde godt stillet i forhold til låne mulighederne som tingene er nu. Derfor blev det ordnet, og følelsen af at have fået afsluttet en så stor ting er rigtig rar 🙂

Der er siden sidste blog indlæg også sket lidt forskellig andet, så det vil vi også lige fortælle lidt om.

I sidste uge var der generalforsamling i den grundejerforening, som vi nu er en del af. Rasmus deltog i mødet. Der er ikke så meget at berette derfra, det handlede mest om at vi meget snart skal overtage en del fælles arealer fra kommunen, hvilket skaber lidt tvister og bekymringer. Mest interessant var det at få mødt nogle af de mange naboer, og set dem lidt an. Vi er ikke skræmt væk 🙂

Det var også i sidste uge, at vi fik de endelige tegninger fra HusCompagniet. Hvis der skal ske ændringer efter godkendelsen af dem, så koster det både tid og penge. Foruden de normale fire sider med tegninger af huset, som vi efterhånden har set en del gange, så var der lige 31 andre sider med. Disse ekstra sider bestod primært af tekniske udsnit af, hvordan forskellige dele af huset skal bygges – ikke noget vi skal forstå har vi fået lovning på. Det var dog heldigt nok at vi skimtede siderne igennem alligevel, for på en enkelt side kunne vi se, hvordan kloakrørene skulle løbe, og hvor der skulle være en service brønd ned til dem. Denne brønd var sørme placeret midt i et område hvor vi gerne vil have terrasse. Efter en kort snak med bygningskonstruktøren fandt vi frem til en mere brugbar løsning, og tegningerne er nu godkendt.
Så er det måske også passende at få dem vist her på siden:
Tegning
Husk nu at de er endelige, så gode råd om ændringer og tilføjelser modtages nødigt.

El-planen efter vores første elmøde har vi også fået gennemgået siden sidst. Regningen lød først på ca. 50.000 kr., men efter vores oprydning på den, så er den nu nede på ca. 41.000 kr. – en nedskæring på 18 %. Heri ligger også det, at vi har tilføjet en ekstra eltavle til køkkenet, så vi ikke har nogen risiko for, at brug af for mange maskiner derude overbelaster systemet.
I går var vi hos Hessellund som står for El i byggeriet, og i dag har vi godkendt deres tegning og tilbud.
Den kan I se her:
El-plan

I morgen skal vi ud til HTH, så håber vi også at vi får styr på det sidste der.

Nå ja forresten, nu hvor tegningerne er godkendte, så begynder vi også at nærme os, at de rent faktisk begynder at bygge. I dag har vi også haft kontakt med byggelederen fra HusCompagniet, som har overtaget fra bygningsrådgiveren (sælger).

HTH, oprydning og elektriker og så lige HTH igen

Siden sidst er der sket en hel del. Vi har for det første været på besøg hos HTH. Eller rettere sagt vores første officielle møde med en af deres konsulenter. Vi havde nemlig allerede forinden været på besøg 2 gange for lige at få en fornemmelse af tingene. Om ikke andet så for at kunne diskutere tingene uden publikum 🙂

Vi havde fået at vide, at mødet ville tage mellem 3 og 5 timer, så endnu en grund til at vi var glade for at vi allerede have taget nogle valg. Vores familie og venner havde også givet deres input og guldkorn med (Skuffer, skuffer og skuffer 🙂 ) så vi følte os nogenlunde velforberedte.

Vores udfordring var valg af inventar til køkken, de 2 badeværelser, bryggers og “walk in” skabet og så bare lige ovn, kogesektion, emhætte, køle/frys og opvaskemaskine.

Det gik, dejligt nok, også nemt og smertefrit og tog kun knap 3 timer. Nu skulle vi så bare lige vente på en tegning og en pris. Det første kom hurtigt og  det sidste ville tage ca. 14 dage at få 🙁

Prisen på det hele var vi jo lidt spændte på, da vi jo på forskellige andre blogs har læst at denne ofte overstiger budgettet. Vi havde dog allerede tænkt at vi nok godt selv kunne lave en “walk in” løsning og evt. købe køle/frys og ovn andet sted.

Vi syntes at grunden trængte en oprydning
Vi syntes at grunden trængte til en oprydning

Ventetiden brugte vi dog på en tur ud på grunden en dejlig varm solskinsdag udrustet med nyindkøbte have handsker og gennemsigtige sække.

Den 20. april 2015 skrev vi nemlig under på grunden og så syntes vi, at nu hvor det var vores grund, så skulle der da ikke ligge så megen skrald på den. 🙂

Nu er vi så glade grundejere
Nu er vi så glade grundejere

Næste tur var så el-delen. Her var vi lidt mere på bar bund, men de havde dog inden sendt en tegning med en lovlig og mulig løsning. Den fik vi hurtigt overskrevet med al verdens ekstra stik, tomrør og spørgsmål.
Rasmus’ onkel Erik, som er elektriker, var også så venlig at komme forbi til en “spørgsmål til professoren” time.

I tirsdags var vi så hos elektrikeren og fik nogenlunde styr på “lys og strøm”. Her fik vi samme dag en pris og den var ikke så lille. Det lagde kun mere pres på vores tanker om hvad HTH mon ville sende for en pris.

Tegningerne fra HTH havde vi også fået tid til, og da der var lidt ting vi gerne ville have ændret og andre vi havde spørgsmål til, bad vi om et lille møde mere.

Billedet her er taget ved HTH. Bordpladen er den vi skal have, dog skal vi have kant på der er magen til bordpladen. Vi får også sådan en lille ekstra hylde på den side af vores køkkenbord som vender ud til alrummet. Fronterne på låger og skuffer bliver hvide, men dog ikke højglans som her.
Billedet her er taget ved HTH. Bordpladen er den vi skal have, dog skal vi have kant på der er magen til bordpladen. Vi får også sådan en lille ekstra hylde på den side af vores køkkenbord som vender ud til alrummet. Fronterne på låger og skuffer bliver hvide, men dog ikke højglans som her.

Mødet var så i dag og da vi gik mente han nok også, at han kunne få prisen klar til os senere i dag.

Der dumpede så en mail ind for ikke længe siden og nu sidder vi så og smiler 🙂

Det betyder dog ikke at vi kan slappe af da weekend nu skal bruges til at kikke tegninger og priser godt igennem. For selv om vi smiler over HTH prisen (som var bedre end frygtet) skal denne og elektriker tilbudet kikkes godt igennem, for eventuelle fejl og mangler, og hvad vi kan eller ikke kan undvære.